Tattoo
 

Tattoo

Ik wil graag een tattoo hoe werkt dit? Wat moet ik doen?

Ik doe altijd mijn best om een persoonlijke tatoeage te maken. Helaas kan ik niet in uw hoofd kijken, dus mocht u een leuk idee hebben voor een tattoo zoek dan even wat afbeeldingen van het internet, print ze uit en neem ze mee! Het hoeft niet “de” afbeelding te zijn, mocht u een afbeelding vinden die in de buurt komt van uw idee neem hem mee en als u mij daarna uit kan leggen wat er verandert moet worden of hoe u het voor u ziet kan ik daar een mooi ontwerp van maken!

Voor teksten/namen etc kunt u terrecht op www.dafont.com deze site staat vol met mooie voorbeelden van lettertypes. Mocht u iets gevonden hebben op deze pagina vergeet dan niet het lettertype op te slaan voordat u in de shop komt.

Prijsopgave doe ik nooit via de mail/telefoon/facebook. Hiervoor moet u even persoonlijk langskomen in de shop en dan met uw ontwerp mee op papier en dan het liefst op de grote die u wilt. Dan kan ik u de prijs hiervoor geven en hoef ik geen rare grote schatting te maken.

Als u erover uit bent wat het moet worden en u wilt hiervoor graag een afspraak maken dan word er altijd gevraagd om een aanbetaling, ook bij het maken van een ontwerp!  Aanbetalingen worden nooit terug betaald, deze is bedoelt voor de tijd die ik in uw ontwerp en tijd steek. Hierover is geen discussie mogelijk dus weet waar je aan begint!

Het aanbrengen van een tatoeage

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden inkt- en pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De inkt- pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de tatoeage wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd. Zo nodig wordt de huid geschoren. Dit moet gebeuren met een nieuw wegwerpscheermesje. Het aanbrengen van een tatoeage moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; de naald die door de huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt. De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor jou gebruikt wordt zit in kleine inktcupjes en mag alleen voor jou worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden tissues gebruikt. Uiteraard moeten de tissues schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het tatoeëerapparaat, een tissue of je huid. Na afloop wordt de getatoeëerde plek verzorgd en afgedekt.

Het verzorgen van de tatoeage

Een pas aangebrachte tatoeage is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het tatoeëren is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 1 week genezen. Je krijgt van de tatoeëerder mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe je de tatoeage moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat je bij klachten (hevige roodheid, zwelling, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met je huisarts. Gedurende de genezingstijd raden wij je aan om 2 weken niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Gebruik ook na de genezingstijd op je tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor (factor 50) tijdens het zonnen.

Je gezondheid

Als je lijdt aan 1 van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD je af om een tatoeage te laten aanbrengen:

  • Diabetes
  • Hemofilie
  • Chronische huidziekte
  • Contactallergie
  • Immuunstoornis
  • Hart- en vaatafwijkingen
  • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
  • Op plaatsen waar je plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
  • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op lichaam voordoen

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage mag je niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien je zwanger bent, wordt het aanbrengen van een tatoeage afgeraden. Zorg dat je goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de tatoeëerder op de hoogte van zaken waarvan je denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijnengebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d.)

Nazorg instructies voor tatoeages

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met een  zelfklevende transparante folie.

  • Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.
  • Was met schone handen voorzichtig de getatoeëerde plek met een milde ongeparfumeerde zeep, totdat de wond genezen is.
  • Dep de wond na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.
  • Druppel geen wond desinfecteermiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.
  • Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.
  • Draag bij een tatoeage geen strakke of vuile kleding op de wond.
  • Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
  • Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel).
  • Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
  • Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

Tot slot: Na het zetten van de tattoo heb ik geen invloed meer op de genezing ervan. Je bent hiervoor zelf verantwoordelijk. Zorg ervoor dat je deze informatie naleeft en goed bewaard zodat je het altijd nog eens kan raadplegen. Heb je vragen of twijfel je ergens over neem dan contact met mij op. Mocht een door ons gezette tattoo na uithelen (6 weken) niet helemaal dekkend zijn qua kleur, dan kan je deze door ons binnen 3 maanden kosteloos laten bijwerken. Mits dat deze goed is verzorgd. Na deze periode zullen wij een vergoeding in rekening brengen.